DT20 lehallgató, rejtett kamera detektor

A poloska kereső detektor használata egyszerű, különösebb szakértelmet használata nem igényel. Kémboltunkban negyed óra alatt bemutatjuk a készülék működését amit ön is kipróbálhat. Vásárláskor azonnal, saját kezűleg megbizonyosodhat a hatékony működésről.

A lehallgató készülék kereső nem csak az aktív lehallgató készülékeket detektálja hanem az inaktív kémkamerákat, vagy más néven rejtett kamerákat is. Lehet az egy vezetékes, bárki által elrejtett kamera, ami már nincs használatban, ezzel a kamerakereső készülékkel optikai elven azt is megtalálja.

A fotókon egy inaktív távvezérlőbe rejtett kamera detektálását láthatja. A fotókon jól látható a speciális lencsén keresztül a kamera optika által visszavert fény amit a poloska kereső detektor sugároz felé. Szabad szemmel minden nem látható, kizárólag a lencsén keresztül.

inaktív távvezérlőbe rejtett kamera detektálásainaktív távvezérlőbe rejtett kamera detektálásainaktív távvezérlőbe rejtett kamera detektálásaNagyításért klikk a fotókra!

Multifunkciós poloska keresővel az alábbi lehallgatástechnikai eszközöket tudja felderíteni:

 1. Rádiófrekvenciás lehallgató készülékek.
 2. inaktív, hálózatra csatlakoztatott hangrögzítők
 3. Kém-szoftveres kém-telefonok
 4. GSM lehallgató poloskák.
 5. GPS nyomkövető készülékek.
 6. Rádiófrekvenciás rejtett kamerák.
 7. Vezetékes aktív és nem aktív rejtett vagy mini kamerák.

Lehallgató poloska detektor:

Belső rezgőmotorjának és kis méretének köszönhetően a detektort diszkrét módban is használhatja: helyezze a zsebébe és a készülék rezgéssel jelzi ha a környezetében rádiófrekvenciás jelet érzékel, legyen az egy házilag épített hagyományos műsorszóró sávban működő lehallgató poloska, vagy egy professzionális GSM lehallgató poloska.

DT20 lehallgató készülék kereső műszaki paraméterei

 • Egyedülállóan szélessávú 10Mhz-7,5Ghz poloskakereső készülék
 • Beépített vezeték aktiválás detektálása
 • Folyamatos kereső-mód zsebből, rezgés detektálással
 • Beépített optikai kamerakereső ami az inaktív eszközöket is detektálja
 • Térerősség jelzés és diszkrét rezgő üzemmód detektáláskor
 • Kapcsolható vételi erősítő ha a készüléket diszkrét módban zsebben használja
 • A legsokoldalúbb poloska kereső detektor
 • A poloskakereső kompakt méretének köszönhetően zsebben könnyen rejthető

Ár: 115 000 Ft

 

Saját eszközön keresztüli lehallgatás

Napjainkban gyakran alkalmazott, a helyiségbe történő bejutást nem igénylő, a legkevésbé dekonspiratív (értsd: lebukásmentes) módszer.

Elég belegondolni, hogy a szükséges mikrofon és kamera már jelen van telefonjainkban, laptopunkban, kaputelefonunkban is. Minek vinnének poloskát oda, ahol már van egy… Elég távolról meghekkelni a készüléket, máris akkor hallgatóznak és nézelődnek, amikor kedvük tartja. Fontos: A fenti módszer kedvelt változata, hogy a megfigyelni szándékolt személy ajándékba kap, egy kémprogrammal megspékelt telefont vagy laptopot. Onnantól titokban, és szabadon garázdálkodhatnak!

Védekezés: Mindenekelőtt rezsimintézkedések. Ne használjunk mástól kapott telefont, elődünktől megörökölt céges számítógépet! Bizalmas tárgyalások alatt ne legyen a helyiségben webkamera, laptop, okostelefon. A lehallgatásmentesítést végző szakember kötelessége ezekre felhívni a figyelmet. Az elengedhetetlenül szükséges eszközök egyedi ellenőrzése, biztonságossá tétele. Például egy visszajelző áramkör beépítése a mikrofonok és kamerák tápellátásába.

 

Telefonlehallgatás

Hétpecsétes titkainkat, stratégiai céges ügyeinket ne telefonon intézzük!

Annyival azért árnyalom a képet, hogy egy mai mobiltelefon, olcsó eszközökkel, házi eszközökkel nem lehallgatható, feltéve, ha nem tartozik a fenti „kémprogrammal dúsított” kategóriába. Viszonylag könnyen lehallgathatóak voltak a vezetékes telefonok, és az NMT450 (06-60) telefonok. Találkoztunk olyan esettel is, hogy a kapcsolatokat térképezték fel oly módon, hogy egy előfizetői flottás előfizető híváslistáját szerezték meg a flotta tulajdonosától…

Védekezés: Saját beszerzésű telefon. Ha nincs szükségünk internetre, akkor internet nélküli „butatelefon”. Ha nem mi vagyunk az előfizetők, a telefontársasággal szerződött tulajdonos beleláthat híváslistánkba, legyen az cég, volt partner vagy üzlettárs. Ha információink forintosítható értéke több 10 milliós, vagy e feletti, akkor ne tárgyaljunk telefonon stratégiai fontosságú dolgokról!

 

Rádiós lehallgatók – poloskák

Felépítésük a csupán néhány tranzisztort tartalmazó egyszerű FM adóktól, a felderítést megnehezítendő mikroprocesszor-vezérelt szórt spektrumú, vagy távvezérelhető készülékekig terjed.

Lehetnek néhány órás, néhány hetes üzemidőt biztosító elemes készülékek, vagy korlátlan üzemidejű hálózatról táplált eszközök egyaránt. Méretük akár néhány milliméteresre csökkenthető az áramkörök miniatürizálásával. Hatótávolságuk a néhány métertől, a több száz méteres tartományig terjedhet. Ide tartozik a gyakran külön csoportba sorolt GSM poloska is. Ezeknél a hatótávolság ugyan korlátlan, mégis az elkövető kétélű fegyvert használ, mert a vevő telefon gyakran mozog együtt, a hallgatózó saját nevén levő telefonnal, amelyből személye megállapítható.

Falon keresztüli lehallgatás

Szaknyelven kontaktmikrofonos (falmikrofon, sztetoszkóp mikrofon) lehallgatásnak nevezzük. Az eljárást akkor alkalmazzák, ha a megfigyelni szándékolt helyiségbe való bejutást nem tudták megoldani, vagy a helyiségben várható lehallgató eszközök keresése, viszont a lehallgatáshoz rendelkezésre áll egy falszomszédos helyiség. Figyelem, a falszomszédost három dimenzióban értjük, tehát alul-felül is! Ekkor egy vagy több kontaktmikrofont szerelnek a falra, a falba, vagy az átmenő épületgépészeti csőhálózat elemeire. Igen, egy fűtés-vízvezetékcsövön, vagy egy légtechnikai csövön keresztül is lehallgathatóvá válunk. A korszerű erősítőrendszerek képesek kiszűrni a monoton zavaró hangokat. Használják akkor is, ha felületes lehallgatás elleni védekezésre számítanak.

Védekezés: Fontos helyiségeinket körkörösen védjük, beleértve ebbe a mellékhelyiségeket is. Ezekkel az eszközökkel szemben esélye sincs, egy csavarhúzóval konnektort szétszerelgető amatőrnek. Amennyiben a szomszéd helyiség más tulajdona vagy bérleménye, akkor kompromisszumos megoldást jelenthet akusztikus zavaró berendezések használata, amelyek random zavarásukkal teszik használhatatlanná a kontakt-lehallgatókat.

 

Iránymikrofonos, más néven hangpuskás lehallgatás

Kültéren alkalmazzák beszélgetések megfigyelésére. A működése nem kiszámítható, mert bármi bekerülhet a beszélgetők és a hangpuska közé, a hangcsatornába. Ez lehet egy betévedő idegen, sőt akár egy énekesmadár is. Hosszas utólagos hangszűrési eljárásokat igényel. Helyiségek lehallgatására csak saját felelőtlen viselkedésünk mellett alkalmas, ha mondjuk nyitott ablak mellett tárgyalunk, és erre volt ideje felkészülni a hallgatózóknak. Inkább a filmekben működik, akit ez a lehallgatási technika mélyebben érdekel a Magánbeszélgetés (The conversation) című film kihagyhatatlan.

Védekezés: Alapvető biztonsági szabályok betartása, csukott ablak, kültéri beszélgetéseinknél megfigyeljük a közelünkbe tartózkodókat, válasszunk zajos környezetet. Senki ne gondolja, hogy az interneten beszerezhető néhány tizezer vagy százezer forintos eszközökkel ez lehetséges…

 

Lézeres lehallgatás

Az ablaküveg által közvetített rezgéseket alakítják hanggá, amit egy lézersugárral tapogatnak le. Kizárólag ott nyert létjogosultságot, ahol szigorú rezsimintézkedések, és rendszeres TSCM (lehallgatás elleni védekezés) miatt, lehetetlennek tartották a helyiségbe való bejutást, és még falszomszédság sem jöhetett szóba. Ilyenek pl. a követségek, vagy más kiemelten védett objektumok. Az így nyert hang (hasznos jel) kisebb a környezeti zajoknál, a környezeti zajokat több hagyományos mikrofonnal is rögzítik, majd számítógépes rendszerekkel igyekeznek értékelhető hangot varázsolni. A polgári életben nem jellemző az alkalmazása.

Védekezés: Akusztikus zavaró berendezés az ablak üvegrétegei közé, az ablakok speciális kialakítása.

 

Szaküzlet: H-2120. Dunakeszi, Fő u.115
Tel.: +36 20 399 1387, +36 20 925 2406
E-mail: info@poloska.com