Ruházatba varrható mini lehallgató

Legkisebb lehallgatókészülék. Memória kapacitás: 300 óra

Ruházatba varrható mini lehallgatóA mini lehallgató készülék üzemideje egy töltéssel: 20 óra.

Nagyon fontos kiemelni, hogy a lehallgatókészülék memóriakapacitása nem egyezik meg az egy teljes feltöltéssel való üzemidővel.

Legkisebb lehallgató készülék használta egyszerű, nem igényel semmiféle szoftver installálást vagy szakértelmet. A készüléken egyetlen kapcsoló található, amivel a mini poloska diktafont bekapcsolhatjuk és felvétel végén ugyanezzel a kapcsolóval kapcsoljuk ki.

A mini hangrögzítő által felvett hanganyagot USB porton keresztül tudjuk menteni a számítógépünkre. A mini lehallgató készülék WAV formátumban rögzít, HI-FI minőségben. A felvett hanganyagot lejátszhatjuk Windows vagy IOS rendszeren is, vagy akár USB csatlakozóval rendelkező autórádión vagy  LCD tv-re csatlakoztatva, feltéve ha annak van USB bemenete.

A mini lehallgató mikrofon nagy tárolókapacitásának köszönhetően a felvett hanganyagot használattól függően akár havonta egy alkalommal is elegendő letölteni. Ha a mini hangrögzítő diktafon memóriája meg is telik, azt nem írja felül, így nem vesznek el a már meglévő felvételeink. A mini hangrögzítő AGC erősítő elektronikájának köszönhetően a távoli beszédnél az erősítést automatikusan érzékenyebb fokozatba állítja, alkalmazkodva ezzel a halkabb távolabbi beszédhez, közeli hangoknál pedig a háttér zajok kiküszöbölése és a torz felvételek elkerülése végett az erősítés csökkenti a megfelelő értékre. További nagy előnye a készüléknek a gyors akkumulátor feltöltési idő, ami 4 óra. A lehallgató poloska használható fix tápfeszültségről is, ami lehet a hozzátartozó töltője is vagy a számítógépünk USB csatlakozója is.

Legkisebb lehallgató kszülék
felhasználási javaslat:
A mini hangrögzítő lehallgató kiváló megoldás előadások, megbeszélések, jegyzetek, szónoklatok rögzítésére és azok hatékony dokumentálására.

Ár: 54 900 Ft (2 év bolti garancia)

Az elektronikus felvételek (mini hangrögzítők) rövid története:

Az 1920-as évek közepén a mikrofonok és a hangszórók fejlesztése terén és a rádió megjelenése nyomán elért eredményeket alkalmazták a hangfelvételeknél.

Az AT&Bell labor 1924-ben megteremtette (a Western Electric bemutatta) az elektromechanikus hangfelvételi eljárást. A mikrofonnal, erősítővel és elektromos lemezvágó géppel készített felvételek frekvenciasávja és dinamikája jóval meghaladta az akusztikus felvételekét, torzításuk pedig nagymértékben csökkent.

Az 1930-as években a lemezipar komoly harcot vívott a rádió kínálta ingyenes tartalommal, amely komoly ellenfélnek bizonyult. Eközben a német Fritz Pfleumer azzal kísérletezett, hogyan lehet  vas-oxid elemeket (szemcséket) papírszalagon rögzíteni mágneses hangfelvétel céljából.

Az 1940-es években háború okozta alapanyag-hiány, illetve a zenészekkel az eladott példányok után járó honorárium mértékéről folytatott elhúzódó vita miatt továbbra is gondokkal küzdenek. A II. világháború után a gramofon és hanglemez gyártás újra fellendült. Kazettás magnetofonok az orsós magnókkal szemben nagyfokú mobilitást és kényelmes kezelhetőséget biztosítottak. Egyszerű módot kínált saját hangtár létrehozására rádióból, vagy hanglemezről felvett műsoranyagok révén, emellett nagy tömegben jelentek meg kazettán kiadott zenei albumok. A kazetta ennek köszönhetően a digitális hangrögzítés megjelenése előtt uralkodó szerepet töltött be mint hanghordozó médium.

Fénykora az 1970-es, 1980-as évekre tehető, ekkor a mikrobarázdás hanglemez mellett ez volt a legelterjedtebb hangmédium. Különös népszerűségnek örvendett a zeneélvező ifjúság körében, de az élet valamennyi területén használták a hangtechnikában. (pl. nyelvoktatás, riportkészítés, tárgyalások, stb.)

Bár kommersz célokra használták leginkább, az 1980-as évekre több cég is kifejlesztett professzionális, stúdió célú kazettás magnetofont is, ilyen volt a legendás svájci Revox cég B 710 típusú készüléke.

A magnókazettával megvalósítható hanghűség tehát alapvetően két tényező függvénye: a jelhordozó anyag és a rögzítésnél alkalmazott készülék minősége.

A magnókazetta karrierjének végét a CD megjelenése okozta. Bár igen szűk kínálatban, de napjainkban is forgalmazzák, tekintettel a még jelentős számú hozzá való üzemképes eszközre.

Szaküzlet: H-2120, Dunakeszi, Fő u.115.
Tel.: +36 20 399 1387, +36 20 925 2406
E-mail: info@poloska.com