A lehallgatás módszerei

Lehallgatás módszerei és védekezés ellenük

Mobil eszközök lehallgatásának módszerei:
Mobil készülékek esetén a benne lévő sim-kártya vagy a bekapcsolt wifi hálózat  mint „kommunikációs csatornán) keresztűl van lehetőség az adatok egy másik fél számára történő megszerzésre.
Elegendő egy kémprogramot telepíteni az adott mobileszközre ( kivételt képez a gyümölcs márkájú eszközök ) és már nyitott könyv lesz az egész életünk a megfigyelő számára.
Kémprogramok segítségével nem csak a mobileszközünkön tárolt fényképek, dokumentumok, e-mail és jegyzeteket továbbítása lehetséges, hanem a telefonban gyárilag elhelyezett gps modúl segítségével pontos helyzetünk is elennőrizhető.  Legújabb mobiltelefon kémprogramok képesek arra, hogy telefonbeszélgetéseinket egy szerverre feltöltsék és azt utólag a megfigyelő online módban lehallgathatja vagy le is töltheti saját számítógépére.
Az asztalon vagy zsbünkben elhelyezett mobilok is képesek a környezetük  valósidejű lehallgatására, ezt környezetlehallgatás funkciónak nevezzük.
Fontos megbeszéléseink lehetőleg személyesen végezzük és a megbeszélés ideje alatt ezeket az eszközöket ne tartsuk magunknál.
Gyanús lehet ha készülékünk a vártnál hamarabb lemerűl, ebben az esetben a leggyakrabban alkalmazott környezetlehallgatás funkcióra gyanakodhatunk, amikor készülékünk hívás „poloska” módban van és közvetíti a környezetében elhangzottakat.

Védekezés: Új, fóliázott csomagolású készülékek beszerzése szolgáltatótól vagy márkaboltból. Készüléket ne adjuk kölcsön és mindeig ellenőrízhető helyen tartsuk.
Másik lehetőség

Kémprogramok telepítéséhez szükség van a készüléket néhány percre egy számítógépre csatlakoztatni, amit utólag távolról törölni is lehet a készülékról.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….