Fontos tudnivalók GPS nyomkövető vásárlása előtt

Fontos tudnivalók mielőtt amiket mindenképp olvasson el mielőtt GPS nyomkövetőt vásárol!

Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy olyan ” pici, mini, kicsi, nyomkövető többnapos üzemidővel” nem létezik! Készülékek méretének háromnegyede akkumulátor, tehát inggomb vagy bőr-alá, karórába, mobilba rejthető készülékek nincsenek, kizárólag a filmekben…

Kínai GPS nyomkövető vs. Internet alapú GPS készülék?

Bárki vásárolhat kommersz kínai GPS nyomkövető eszközöket az interneten százával, az aukciós oldalakról vagy Kínából berendelve pár ezer forintért. Ha szerencséje van, akkor működnek is, és nem kell a garanciát érvényesíteni egy nem létező cégnél. Talán ez is az oka annak, hogy ezeket az olcsó GPS nyomkövető készülékeket nem szaküzletekben értékesítik, hanem az interneten, jó esetben webáruháznak csúfolt weboldalakról, magánszemélyektől postai úton szerezhetjük be. Sajnos az esetek 99%-ban nem szokás a vásárlókat pontosan tájékoztatni a mini GPS nyomkövető készülékek pontos működéséről és a működéshez szükséges majdani költségekről!

Erről szeretnénk most a fátylat lehúzni és pontos tájékoztatást adni a mini GPS nyomkövetőink iránt érdeklődőknek  és bízunk benne, hogy leendő ügyfeleinknek is amennyiben a mi GPS nyomkövetőink valamelyikét választja.

„in medias res”…

Az online GPS nyomkövető készülékek működését tekintve két csoportba sorolhatóak: az internet alapú mini GPS nyomkövető készülékek és az SMS alapú GPS nyomkövető készülékek. Lényeges tudni, hogy mindkét esetben a GPS nyomkövető készülékekben egy  SIM-kártya található, ami a GSM hálózatot használja kommunikációs csatornaként a mini GPS nyomkövető által vett pozíciós adatok  továbbítására.

Internet alapú profi mini GPS nyomkövető készülékek:

Internet alapú profi mini GPS nyomkövető készülékek

Az internet alapú GPS nyomkövető készülékekben elhelyezett SIM-kártyán egy minimális, 50 MB-os adatforgalmi keret van aktiválva és ezen az internetes kapcsolaton keresztül küldi a mini GPS nyomkövető készülék a GPS adatokat a nyomkövető szerverre. Ezt az 50MB-os adatforgalmat ha a GPS nyomkövető non-stop aktív akkor sem tudja túllépni, de még a harmadát sem.

Mi is az a GPS nyomkövető szerver?

GPS nyomkövető szerver egy webes felület, ahol a mini GPS nyomkövető készülékhez mellékelt jelszó segítségével tudunk mobiltelefonunkkal vagy számítógépünkkel belépni-csatlakozni, olyan egyszerűen, mint pl. a Gmail-be lépnénk be. Ez az a felület, ami lehetővé teszi számunkra azt, hogy online módban, a Google  térképen valós időben vagy akár évekre visszamenőleg ellenőrizni tudjuk a mini GPS nyomkövető készülékünk  tartózkodási helyét vagy annak folyamatos mozgását. A GPS nyomkövető készülék kezelői felületére belépve rengeteg további hasznos funkciót találhatunk a GPS nyomkövető készülék által megtett utak térképen való kirajzolásától a pontos listák nyomtatásáig.

Létezik az olcsó kínai nyomkövető készülékekhez is szerver amit az ügyfél átmenetileg ingyenesen használhat, ún. „demo” módban, de erről hazánkban az ügyfeleket nem tájékoztatják és úgy hirdetik, hogy teljesen ingyenes GPS nyomkövetés.

Cégünk saját magyarországi szerverrel rendelkezik és a szolgáltatást azon keresztül biztosítjuk ügyfeleinknek! (nem demo módban)

Nézzük tehát a saját nyomkövető rendszerünk használatát:

GPS nyomkövető szerver„A GPS nyomkövető szerverre való belépés egyszerű, egy névre és egy jelszóra van szükségünk.”

A GPS nyomkövető szerverre való belépés után azonnal a GPS nyomkövető készülékünk pontos helyzete jelenik meg a térképen független attól, hogy a GPS nyomkövető készülék hazánkban vagy bárhol máshol tartózkodik a világban.

GPS nyomkövető szerver       GPS nyomkövető szerver

A mini GPS nyomkövető készülékeink a Google térképet használják, ezért minden olyan funkció elérhető a GPS nyomkövető szerveren, ami magán a Google térképen is, pl: műholdmód és a környék bejárása a kis „sárga” emberkével. Tehát körül is nézhet ott vagy a környéken, ahol a mini GPS nyomkövető készüléke éppen tartózkodik.

GPS nyomkövető - internetes felületEzt a GPS nyomkövető internetes felületet az olcsó kínai GPS nyomkövető készülékek  nem tartalmazzák, azok kizárólag SMS-ben egy koordinátát küldve tudatják velünk pozíciójukat amit vizuális formában a Google vagy egy térkép programba begépelve, jobb esetben az SMS-re koppintva jeleníthetünk meg.

Az alábbiakban saját rendszerünkön egy általunk gyártott GPS nyomkövető készülék működése látható:

SMS alapú olcsó GPS nyomkövető készülékek:

SMS alapú GPS nyomkövető készülékek esetében rendszerről nem beszélhetünk, azok a GPS nyomkövető készülékek kizárólag SMS-ben közlik velünk tartózkodási helyüket. „Koordinátát küldve tudatják velünk pozíciójukat, amit a Google vagy egy térkép programba begépelve jobb esetben az SMS-re koppintva jeleníthetünk meg.”

Legnagyobb hátránya az SMS alapú GPS nyomkövető készülékeknek, hogy minden egyes pozíció küldése 1 db SMS ára!

Tehát ha egy SMS ára 40 Ft, és ha csak minden órában egy alkalommal közli a GPS nyomkövető készülék a pontos helyzetét, akkor az egy napra vetített költség 24×40 Ft. Azaz a napi üzemeltetési költsége az SMS alapú GPS nyomkövetőknek: 960 Ft.

Egy hónapra vetítve már ugye nem is olyan olcsó az a 20-30 000 Ft-os kínai SMS alapú GPS nyomkövető készülék. És ne feledjük, hogy ebben az esetben óránként csak egy alkalommal tájékoztat minket a tartózkodási helyéről. SMS alapú GPS nyomkövető készülékek pozícióját vagy az általuk megtett utat visszamenőleg ellenőrizni nincs lehetőségünk, ebből adódóan a nyomkövető által megtett utak térképen való kirajzolása és bármilyen lista nyomtatása sem lehetséges.

Másik nagy hátránya az sms alapú GPS nyomkövető készülékeknek az üzemidejük, ami jó esetben is 30 óra azaz 1 nap.

A kínai GPS  nyomkövető gyártók elvétve biztosítanak internetes felületet, ami gprs alapú, de azok néhány hét vagy hónap elteltével fizetőssé válnak és az eladó „sajnálatát fejezi ki és sok sikert kíván a továbbiakban”.

Kereskedő cég „sajnálja” :)

A kereskedő cég sajnálja

Az általunk sorozatgyártásban kapható nyomkövető készülékek üzemideje: 1 hét / 1 hónap. Lehetőség van egyedi eszközök gyártására is, ami 2-3 hónap üzemidőt jelent, egy feltöltéssel.

Mielőtt GPS nyomkövető készülék vásárlására szánná magát aludjon rá és ne hamarkodja el a döntést.

Amennyiben GSP nyomkövetőt szeretne nálunk vásárolni, azt megteheti teljesen ANONIM módon.
Semmiféle adatszolgáltatás nem szükséges, átvétel után készülékeinket azonnal használhatja.

havidíj mentes nyomkövetők

Nálunk nincs havidíj és adatszolgáltatási kötelezettség!

Szaküzlet: H-2120. Dunakeszi, Fő u.115
Tel.: +36 20 399 1387, +36 20 925 2406
E-mail: info@poloska.com